Ska du till Elmia?

Under Elmia så kommer det vara ett föredrag den 25/8 där jag ska berätta hur vi på Frigoscandia arbetar med kör- och vilotider. Jag är anställd för att jobba med granskning och utbildning sedan 2015 och 2017 fick vi en företagskontroll.

Denna slutade med att vi fick betala 4 000 kr i sanktionsavgift. Detta med 67 ekipage som rullar dygnet runt 6-7 dagar i veckan och över 200 chaufförer.

Jag kommer att berätta vad vi gjort för att klara oss så bra vid kontrollen. Kan tillägga att det vi fick betala för var 4 st otillåtna kortuttag som var en ny sak som Transportstyrelsen börjat sanktionera för. De kostade då 1 000 kr per styck. Nu har de sänkt sanktionsavgiften till 500 kr för dessa “överträdelser”

Kommer du och lyssnar och vill prata efter presentationen så kommer jag vara kvar någon timme. Då kan jag berätta hur jag idag vid sidan om mitt arbete hjälper mindre åkerier som får en företagskontroll. Har idag 3 åkerier som har en pågående kontroll där jag är kontaktperson gentemot Transportstyrelsen.

Juristerna på SÅ har gjort ett avsnitt om vår kontroll på Frigoscandia där man pratar om detta med de otillåtna kortuttagen. Har du 30 minuter någon dag och vill höra så är länken här:  https://open.spotify.com/episode/6TdmdvrX71aLrnMuxWWT4P?si=QY3HXEUlRqazPyafM6aBYA 

 

 

Leave a Reply